A magyar-német kapcsolatok

Orbán: az új magyar gazdasági modell hibátlanul kapcsolódik a némethez

Az új magyar gazdasági modell szinte hibátlanul kapcsolódik a némethez Orbán Viktor szerint, aki ezt a kormány és a Daimler AG közötti stratégiai partnerségi megállapodás pénteki aláírási ünnepségén mondta, az Országházban.

2012.11.09 15:42MTI

A miniszterelnök úgy fogalmazott, a magyar-német kapcsolatok jövőbeli összetartó ereje, "cementje" a modern német gyáripar megjelenése, tartós jelenléte Magyarországon, valamint a magyar gazdaság modernizálásában játszott német szerep.
   
Rámutatott egyúttal, hogy a Daimler - amely a kecskeméti Mercedes-gyár tulajdonosa - több mint a Mercedes, amely a cég legismertebb terméke: a Daimler nemcsak személyautókat gyárt, hanem "egy sokkal szélesebb ipari spektruma" van, a magyar kormány pedig a vállalat többi ágazatában is szeretne együttműködést kialakítani.
   
Martin Jäger, a Daimler kül- és közpolitikai kapcsolatokért felelős alelnöke arról beszélt, hogy a cég mindig hathatós támogatást kapott a kormánytól és Kecskemét városától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.