Gyakorlatilag stagnált

Keveset változott a világ acéltermelése szeptemberben

Gyakorlatilag stagnált a világ acéltermelése szeptemberben a tavalyi azonos hónaphoz képest.

2012.10.22 17:31MTI

A Worldsteel nemzetközi acélipari szervezet hétfőn ismertetett adatai szerint a globális termelés 123,63 millió tonna volt az egy évvel korábbi 123,62 millió tonna után. A szervezet adatai szerint Kína acélkibocsátása éves szinten 0,6 százalékkal 57,95 millió tonnára bővült. Kína a világ legnagyobb acéltermelője és -felhasználója. 

A Reuters által megkérdezett elemzők szerint az év hátralevő részében sem várható érdemi elmozdulás a termelésben. Tavaly rekordot döntött a világ acéltermelése, de a növekedés mértéke jóval kisebb volt az egy évvel korábbinál: 2011-ben 1,527 milliárd tonna volt a globális acéltermelés. Ez 6,8 százalékos növekedés 2010-hez képest, amikor a bővülés még 15 százalékos volt 2009-hez viszonyítva. A világ acéltermelése 2009-ben 6,6 százalékkal csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.