Devizapiac

Gyengült a forint délelőtt

Kedvezőtlen nemzetközi hangulatban gyengült a forint kedden délelőtt a főbb devizákkal szemben, az euró jegyzése 284 forint fölé emelkedett.

2012.10.09 10:28MTI

Az eurót délelőtt tíz óra előtt 284,05 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kora reggeli 283 forint körüli és a hétfő délutáni 283,34 forint után.

Kereskedők szerint a piacok általános pesszimista hangulata miatt az euró nyomás alatt van, és ez érződik a feltörekvő piaci devizák árfolyamán: a forint gyengülése is ennek tudható be. Hazai tényezők kedden előreláthatóan nem befolyásolják a forint helyzetét, így a nemzetközi tendenciák alakíthatják az árfolyamot. Kedden Angela Merkel német kancellár görögországi látogatása kaphat figyelmet.

A dollár árfolyama 219,56 forintra emelkedett a hétfőn délután jegyzett 218,35 forintról.

A svájci frank 234,50 forintot ért délelőtt, előző nap délután pedig 234,02 forinton jegyezték.

A japán jen árfolyama 2,8050 forint a hétfő délutáni 2,7501 forint után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.