Ezúttal 2-2 forinttal

Ismét drágul az üzemanyag

Két forinttal nő a benzin és szintén 2 forinttal a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon.

2012.10.08 13:06holtankoljak.hu

A benzin országos átlagos ára 430 forintra emelkedik, a gázolajé 436 forintra nő. A bioetanol (E85) várható átlagára 372 forint, az autógázé 240 forint lesz.

A legdrágább töltőállomásokon 455 forint közelében marad a benzin és a gázolaj ára is.

A múlt héten nem változtak az üzemanyagárak, azt megelőzően azonban 10 forinttal csökkent a benzin ára, 6-tal a gázolajé.

Az olaj ára a mögöttünk lévő héten nem változott jelentősen, és a forint árfolyama is stabil volt. A késztermékek tőzsdei ára is csak kis mértékben mozdult el: forintban számolva a benzin 0,6 százalékkal lett olcsóbb, a gázolaj 0,1 százalékkal drágult.

Két héttel ezelőtt forintban mérve a benzin ára 1, a gázolajé 2 százalékkal nőtt, azonban ezt a növekedést a múlt hétre mégsem követte áremelés. Tavaly ilyenkor 394 forint volt a benzin átlagára, 392 forint pedig a gázolajé.

A benzin átlagára az idén áprilisban volt a legdrágább 451 forintos átlagárral, a gázolaj januárban, 449 forinttal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.