Kis- és közepes gazdaságok jussanak földhöz

Ángyán a földbérleti pályázatok felülvizsgálatát sürgeti

Ángyán József fideszes parlamenti képviselő szerint a földbérleti pályázatokat azonnal felül kell vizsgálni, hogy "az oligarchák helyett" a kis- és közepes gazdaságok jussanak földhöz Magyarországon.

2012.10.03 15:28MTI

Az Ökopolisz Alapítvány által szerdán Budapesten szervezett nyilvános fórumon a volt vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár ezt azoknak a jelentéseknek a megállapításai alapján mondta, amelyeket "a földügyek visszásságairól" készített.

A fideszes képviselő két jelentést készített, amelyek alapján az ellenzéki pártok azt látták igazolva, hogy az Orbán-kormány nem a helyi, családi gazdálkodókat hozza helyzetbe, hanem klientúraépítésre használja az állami földbérlet-pályázatokat.

A fórumon kijelentette: "azért vagyok a Fidesz-frakció tagja, mert szeretném, hogy a néppárti politika polgárjogot nyerjen a saját kormányomnál". Ezzel politikustársainak arra a felvetésére válaszolt, hogy miért ül még mindig a Fidesz-frakcióban. Hangsúlyozta: a változtatás lehetőségének szándéka munkál benne, hogy igazáról képviselőtársait meggyőzze.

A rendezvényen részt vett Szabó Rebeka (LMP) országgyűlési képviselő, valamint José Bové zöldpárti európai parlamenti képviselő is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.