Folyik a tervezés

Konferencián mutatták be a Duna-projektet

Csaknem 30 milliárd forintba kerül, 510 ezer ember biztonságát érinti a Duna-projekt árvízvédelmi beruházás, amely átlagosan 150 munkanélkülit foglalkoztat.

2012.09.27 15:17MTI

A csaknem 200 kilométernyi töltést érintő munka az év elején kezdődött, és 2014 nyarán zárul - mondta Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgató-helyettese a rendezvényen.

Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási helyettes államtitkára emlékeztetett arra, hogy a 2006-os nagy árvíz védekezési költsége 38 milliárd forint volt. Ehhez kell mérni az árvízi biztonságot növelő 30 milliárd forintos beruházást - jelezte.

A teljes költség 85 százalékát adja az EU a strukturális alapból - közölte Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviselet-vezetője a rendezvényen. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy Magyarország le tudja hívni azt a 8 ezer milliárd forintot, amelyet a jövő év végén záruló költségvetési időszakban használhat fel.

Molnár Béla, a Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója arról tájékoztatott, hogy az árvízzel veszélyeztetett területek közé tartozik a vasúti területek 32, az utak 15 és a mezőgazdasági területek 33 százaléka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.