Káoszhoz közel

Egy hétre lezárták Róma fapados repülőterét

A Ryanair Budapest-Róma járatát is érinti a római ciampinói repülőtér ideiglenes lezárása, ami miatt a fapados járatokat október 2-ig a fiumicinói Leonardo da Vinci repülőtérre irányították át.

2012.09.24 15:44MTI

Késéseket okozott az olasz főváros légiforgalmában, de káoszt egyelőre nem teremtett az egyik római repülőtér lezárása - közölték hétfőn az olasz sajtóval a fiumicinói repülőtér illetékesei.

A fapados járatok repülőtereként ismert, ciampinói repülőteret teljes pályafelújítás miatt vasárnap éjszaka zárták le egészen október 2. este fél tizenkettőig.

Kilenc napon át a Rómába érkező és innen felszálló napi közel 150 fapados járat Ciampinóból Fiumicinóba költözött át.

Ez naponta majdnem 15 ezer utassal többet jelent a Leonardo Da Vinci légikikötő számára, ahol a fapadosok a 2. és 3. számú terminálon kaptak helyet.

Fiumicinóba költözött át a Ryanair légitársaság is, többek között a Budapest-Róma és a Róma-Budapest járat, ahogyan ezt a Ryanair honlapja is feltünteti. A Wizzair római járatát nem érintette a változás, mivel ez a repülőgép eddig is a Leonardo da Vinci repülőtérre érkezett.

Az olasz sajtó arról írt, hogy a fapadosok október 2. után is a Leonardo da Vinci repülőtéren maradhatnának, ahogyan ezt a Ciampinóban élők már évek óta követelik a repülőtér okozta zajártalom miatt. A római infrastrukturális minisztérium azonban megerősítette, hogy a fapadosok visszatérnek Ciampinóba.

A korábban katonai repülőtérként szolgáló Ciampinót 2001-ben nyitották meg a fapadosok előtt. Azóta kétszeresére nőtt a járatok száma, tavaly közel 5 millió utas volt a repülőtér forgalma, a római légiforgalmi hatóság (ADR) adatai szerint. A Leonardo da Vinci forgalma meghaladja az évi 35 millió utast.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.