93,14 dollár

Emelkedett a nyersolaj ára

Több mint fél dollárral emelkedett a nyersolaj hordónkénti ára péntek kora reggel, miután csütörtökön másfél havi mélypontra került.

2012.09.21 08:10MTI

Az energiahordozó péntek reggeli drágulását a feszültté vált líbiai belpolitikai helyzet váltotta ki.

Líbia az OPEC harmadik legnagyobb olajtermelője. Az Egyesült Államok bengázi nagykövetsége ellen a múlt héten végrehajtott rakétatámadás után felerősödtek azok a kételyek, hogy az új líbiai kormány képes-e fenntartani a nyugalmat, és ezért tovább késik-e a külföldi olajipari szakértők tömeges visszatérése az észak-afrikai országba.

Egy szakértő emlékeztetett arra, hogy tavaly 30-32 százalékkal emelkedett az olajár, amikor a líbiai kőolaj eltűnt a piacokról.

Pénteken, röviddel reggel hét óra után a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 72 cent emelkedéssel 93,14 dolláron állt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.