7,4 millió hordóval lett kevesebb

Jelentősen csökkent az amerikai olajtartalék a múlt héten

A szakértők által vártnál jóval nagyobb mértékben csökkent az amerikai olajtartalék a múlt héten.

2012.09.06 18:10MTI

Az amerikai kormányzat energiaügyi tájékoztató hivatala (EIA) csütörtökön azt közölte, hogy az olajtartalék 7,4 millió hordóval lett kevesebb a szeptember 1-jéig tartó héten az egy héttel korábbihoz képest, míg az elemzők szerényebb, 5,2 millió hordós csökkenést vártak.

A benzintartalék 2,3 millió hordóval esett vissza. A szakértők nagyobb, 3,6 millió hordónyi csökkenésre számítottak.

A feldolgozott olajtermékek készletállománya 1 millió hordóval nőtt, a szakértők 2,2 millió hordónyi csökkenést vártak.

Közvetlenül az adat ismertetése előtt a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,98 dollár emelkedéssel 97,34 dolláron állt. Mintegy húsz perccel később a WTI-t 97,01 dolláron jegyezték, ami 1,65 dollár növekedés a szerdai záró értékhez képest.

Egy héttel korábban az olajtartalék 3,78 millió hordóval nőtt, a benzintartalék 1,51 millió hordóval csökkent, a feldolgozott olajtermékek készletállománya 0,87 millió hordóval emelkedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.