A munkaadók és a munkavállalók esélyegyenlősége

Megállapodást írt alá a LIGA és a STRATOSZ

A Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ), valamint a LIGA Szakszervezetek vezetői együttműködési megállapodást írtak alá.

2012.09.10 16:11MTI

Sárközi György, a STRATOSZ elnöke a munkaadói és munkavállalói törekvések esélyegyenlőségét emelte ki, és megemlítette, hogy a stratégiai cégeknél, továbbá a közszolgáltatóknál magas a LIGA tagok arány a munkavállalók körében.

Gaskó István emlékeztetett rá, hogy az elmúlt két évben a társadalmi szervezetek háttérbe szorultak, de a LIGA kezdeményezte, hogy kapjanak a súlyuknak megfelelő szerepet, hozzátéve, hogy azok jelentőségét Orbán Viktor miniszterelnök is elismeri.

A mostani megállapodás gyakorlati jelentősége egyebek mellett az, hogy a LIGA bejuthat a munkahelyekre, és ott a felmerülő konfliktusok tompítására szakértőket biztosít - mondta a szakszervezeti vezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.