Szépen fejlődik a hazai kereskedelmi informatika

Minden idők legjobb félévét zárta a Laurel

Közel húszéves fennállásának legjobb félévét zárta a hazai kereskedelmi szektor piacvezető informatikai vállalkozása, a székesfehérvári Laurel. A társaság árbevétele mintegy 1,5 milliárd forint volt 2012 első félévében.

2012.08.06 15:30ma.hu
hirdetés

Fennállásának legjobb félévét zárta a kereskedelmi informatikában piacvezető székesfehérvári Laurel Kft. A nemrég újabb, immáron a hatodik céggel bővült cégcsoport központi vállalata 1,5 milliárd forint bevételt ért el az idei első félévben. Bessenyei István hozzátette, ezt a rekordbevételt változatlan munkaerőlétszámmal érték el. A társaság megalapítása óta mindig nyereségesen működött, , eredményének jelentős részét folyamatosan  termékfejlesztésbe és piacépítésbe forgatja vissza − hangoztatta az alapító cégtulajdonos.

A hazai piacon már régóta vezető vállalkozás folyamatosan hozza be a legújabb innovációkat Magyarországra, az utóbbi időben pedig külföldi, orosz-ukrán, valamint szlovákiai terjeszkedésbe kezdett.

Az idei rekord árbevétel mögött olyan megbízások állnak, mint a Cora áruházlánc informatikai átállítása és integrálása az Auchan hálózatba, vagy az Auchan üzemanyag- és ajándékkártya rendszerének fejlesztése, valamint a SuperShop rendszer teljes megújítása, amely kiemelt napokon napi akár 1,3 millió tranzakciót bonyolít. Emellett tavaly kezdődött meg az új, Laura nevű kasszaszoftver értékesítése. A termék sikerét jól mutatja, hogy a Bauhaus lánc már ezzel nyitotta meg áruházait, a  futó projektek keretében pedig további 500 Laura kasszaszoftver bevezetés bizonyítja a termék sikerességét.

Bár a folyamatos fejlesztések az utóbbi időkben még tovább sűrűsödtek a cégcsoportnál, kényesen ügyelünk az innováció és a pénzügyi biztonság közötti egyensúlyra − tette hozzá Bessenyei István. Mindezek a lépések ezért tervek szerint zajlanak, ez a záloga a kereskedelmi szektorban nagyra tartott stabilitásnak − szögezte le a vezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.