Szlovákia felé terjeszkedik a magyar Retail specia

Határt lépett a Laurel

Átlépte az ország északi határát és Szlovákia felé terjeszkedik a székesfehérvári Laurel Kft. A bolti informatikában belföldön évek óta piacvezető cég elérte azt a pontot, amikor növekedésének eddigi dinamizmusát már csak külföldi beruházásokkal tudja fenntartani.

2012.07.24 12:00ma.hu

Szlovákiában hozott létre leányvállalatot a hazai retail szektor legismertebb szereplője, a székesfehérvári Laurel Kft. A magyar többségi tulajdonban lévő leányvállalat logikus folytatása egy több éve megkezdett, dinamikus növekedési és akvizíciós folyamatnak − ismertette a részleteket a cégcsoport többségi tulajdonosa.

Bessenyei István hozzátette: a cég vezetése korábbi projektek során azt tapasztalta, hogy az általuk képviselt szaktudás minden értelemben exportképes, ezért a mostani lépés nem volt előzmények nélküli. Az új szlovákiai leányvállalat elsősorban a retail szektort kiszolgáló megoldásokkal jelentkezik a piacon, de később ha igény lesz rá, az anyavállalat a cégcsoport egyéb termékeivel is a külföldi partnerek rendelkezésére áll. A tervek szerint az első évet a cég a partneri kör bővítésére, a hazai cégcsoport termék és szolgáltatás portfóliójának bemutatására, a helyi lehetőségek további feltérképezésére szánja.

Az előzetes felmérések szerint van néhány terület a bolti informatika szűkebb szegmensén belül, amelyen Szlovákiában lemaradásokat tapasztaltunk, így elsőre ezekre koncentrálunk majd − ismertette az új cég kilátásait Bessenyei István. Elsőként a Laurel nemzetközileg is elismert fiskalizációs kompetenciáit szeretnénk értékesíteni, de nem feledkezünk meg az üzemanyagtöltő hálózatok support tevékenységéről és az egyes retail szereplők kiszolgálásról sem. A vegyesvállalati konstrukció pedig nemcsak a költségeinket optimalizálja, de segít az új piaci szereplő helyi befogadásában is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.