58 pályázat nyert

Magyar Termék Nagydíj: átadták a kitüntetéseket

Minden eddiginél több, összesen 53 pályázó 58 pályázata érdemelte ki az idén 15. alkalommal átadott Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseket; az elismeréseket kedden Budapesten, a Parlament épületében adták át.

2012.09.04 13:20MTI

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Termék Nagydíj fővédnöke beszédében kiemelte: a magyar gazdaság a nemzetközi piacon csak akkor lehet sikeres, versenyképes, ha magas hozzáadott értékű termékeket, valamint szolgáltatásokat állít elő és exportál. A Magyar Termék Nagydíj esetében a pályázat célja az idén is az volt, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű, Magyarországon gyártott és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint emelje a fogyasztóvédelem színvonalát.
 
Az Országgyűlés alelnöke a paralimpia legutóbbi magyar érmeit, illetve a nyári olimpián elért sikereket felidézve, kiemelte: a világgazdaság is hasonlít a nemzetközi sporteseményekre, bár eltérőek a sportolók feltételei, felkészülésének lehetőségei, csak az elért teljesítményre figyelnek, akárcsak a világgazdaságban az országok versenyképességére. 

Bencsik János fideszes képviselő, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának tagja, az energetikai albizottság elnöke hangsúlyozta: "a fejlődést a jövőben nem lehet a természeti erőforrások korlátlan felhasználására, a társadalmi erőforrás-megújító intézményrendszer leépülésére, illetve az ország eladósodására alapozni", ezért is fontosak azok a fejlesztések, eredmények, amelyek a Magyar Termék Nagydíj pályázat révén válnak ismertté. A Magyar Termék Nagydíj pályázatra minden természetes és jogi személy, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség pályázhatott. Egy pályázó több pályázattal is szerepelhetett, illetve arra is volt le

hetőség, hogy többen közös pályázattal induljanak. A pályázatok elbírálása többfordulós értékeléssel történt. A zsűri fokozottan vette figyelembe a hazai és nemzetközi piacokon való versenyképességet, az áruk, szolgáltatások megfelelőségét, az energiatakarékosságot, környezetbarát megoldások alkalmazását a gyártás során, a fogyasztónak kínált előnyöket, a fogyasztóvédelmi törvény előírásainak teljesítését.

A legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerték a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet és ezzel együtt a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy egyéves díjmentes használatát. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíj elismerést idén a CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. nyerte el, több évtizedes újító tevékenységéért, amellyel hozzájárult, hogy a betont a legszélesebb gazdasági területen alkalmazzák. 

A Magyar Termék Nagydíj Klímabarát Termék Nívódíjat a Poli-Farbe Vegyipari Kft. nyerte el, a Poli-Farbe Policolor ásványgyapot hőszigetelő rendszerért, mely mérhető módon járul hozzá a környezet védelméhez, az energiatudatos környezet kialakításához. A Magyar Termék Nagydíj Innovációért Nívódíj elismerést a Bábolna Környezetbiológiai Központ Kft. nyerte el, a rágcsálóirtó szerekkel kapcsolatos tevékenységért. 

A pályázat Kárpát-medencéért Nívódíját Radetzky Jenő miniszteri biztos, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vehette át, több évtizedes, a Kárpát-medencei térség összefogása és gazdasági növekedése érdekében kifejtett munkájáért. Az ERGOTOP Kft. a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kárpát-medencéért Emlékdíját kapta a magyar termékek és a Magyar Termék Nagydíj pályázat díjazottainak határon túli bemutatásáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.