Szakemberek speciális képzése, fejlesztés

Emmi: jelentősen javulhat az autizmussal élő emberek életminősége

Nyolcszázmillió forintot fordít a kormány az autizmussal élő emberek életminőségének javítására.

2012.06.29 16:48MTI

Az Új Széchenyi Terv keretében pénteken megjelent pályázat az autizmussal élő emberek ellátásában dolgozó szakemberek speciális képzésére és minőségi szolgáltatások fejlesztésére biztosít forrást, amely az autizmussal élő emberek és családjaik mindennapi életét könnyíti meg - olvasható az államtitkárság közleményében. A támogatás célja, hogy az autizmussal élők a lehető legnagyobb önállóságra tegyenek szert, felkészültek legyenek a munkavállalásra, és ebben számíthassanak családtagjaik támogatására. 

Stratégiai cél, hogy felkészültebb legyen az ellátórendszer, és a társadalom jobban megértse az autizmussal élők nehézségeit. Fontos szempont, hogy az autizmussal élő munkavállalók számára munkaerő-piaci szolgáltatásokat nyújtani képes rendszer jöjjön létre. A projekt keretében ki kell alakítani egy módszertani támogatóhálózatot és az Országos Autizmus Koordinációs Központot, amely képes magas szakmai színvonalú támogatást adni a képzésekben, minősítésekben, kiadványok megjelentetésében, a szakmai koordinációban és az aktuális igények felmérésében - zárul a szaktárca államtitkárságának közleménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.