2014-ben adják át

Gasztronómiai park épül Békéscsabán

Gasztronómiai és fesztiválpark épül egy több mint 1,3 milliárd forintos turisztikai beruházás keretében Békéscsabán, az új létesítményeket a tervek szerint 2014 nyarán adják át.

2012.08.09 23:29MTI

Opauszky Zoltán polgármesteri kabinetvezető csütörtökön az MTI-nek elmondta: a CsabaPark elnevezésű projekt költsége 1,347 milliárd forint, a program európai uniós és hazai támogatás segítségével, önerő nélkül valósulhat meg. Utalt arra, hogy Békéscsaba turisztikai pályázata zöld utat kapott, a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság szerdán döntött 34 kiemelt, a Regionális Operatív Programok keretéből megvalósuló turisztikai beruházásról. Opauszky Zoltán hozzátette: a kivitelezési munkálatok a tervek szerint 2013 első negyedévében indulhatnak el és egy év alatt fejeződnek be, a látogatók a tervek szerint 2014 nyarán vehetik birtokba a kialakítandó létesítményeket.
 
Tájékoztatása szerint Békéscsaba önkormányzata 2012-ben nyújtott be pályázatot a CsabaPark megvalósítására. A projekt a csabai kolbász hagyományaira és szórakoztatásra épülő élménypark megvalósításáról szól, célja méltó helyszínt biztosítani a nemzetközi hírű Csabai Kolbászfesztiválnak és a többi országos hírű városi rendezvénynek, különleges élményt nyújtani a városba érkező vendégeknek, bemutatni a város és térsége épített örökségét. A beruházás keretében a fesztiválterületen kiépül a teljes infrastruktúra, utak és parkolók létesülnek. 

A központi épület egy 1500 négyzetméteres "kolbászudvar-látogatóközpont" lesz, ahol a turisták interaktív program keretében részesei lehetnek egy hagyományos, falusi disznóvágásnak és kolbászkészítésnek, fogyaszthatnak és vásárolhatnak a termékekből, és a kolbászkészítés történetét is megismerhetik. Épül továbbá egy 2800 négyzetméteres fesztiválcsarnok, a gyerekeknek pedig egy 2500 négyzetméteres tematikus park Óriások konyhája néven, itt a kicsik játékos módon ismerkedhetnek meg a hajdani falusi udvarok állat- és növényvilágával, valamint a kolbász és egyéb helyi ételek elkészítésének fortélyaival - közölte Opauszky Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.