A Malév megszűnésével átrendeződött a piac

Wizz Air forgalma további növekedésére számít az idén

A Wizz Air légitársaság az idén is forgalma növekedésére számít, a tervek szerint 2012-ben 12 millió utast szállítanak a 2011. évi 11 millió után - közölte Daniel de Carvalho, a társaság kommunikációs igazgatója kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

2012.06.26 16:25MTI

Elmondta: a repülőtéri adatokat összegző OAG-statisztika szerint 2011-ben Közép-Kelet-Európában mintegy 30 százalék piaci részesedéssel rendelkeznek, és ezzel a régió vezető diszkont légitársaságaként működnek.

A kommunikációs igazgató elmondta, hogy a Malév működésének megszűnésével átrendeződött a légiközlekedés piaca, és kihívás számukra, hogy a keletkezett űr egy részét betöltsék; egyebek között benyújtották pályázatukat a Malév repülési jogaira a kijevi, a tel-avivi és a moszkvai útvonalra.

Daniel de Carvalho tájékoztatása szerint 244 útvonalon járnak 28 országban. Tavaly Magyarországon 13 százalékos növekedést értek el, és 1,4 millió utast vittek.

A sajtótájékoztatón bemutatták a napokban megújult honlapjukat, köztük az on-line foglalás rendszert. A kommunikációs igazgató elmondta, hogy 50 szakemberből álló csapat fél éven keresztül dolgozott az utasok igényeit figyelembe vevő honlap kialakításán. A fejlesztők többsége magyar szakember - húzta alá. Jelenleg 18 nyelven érhető el megújult honlapuk, és a jegyfoglalás mellé kapcsolódó szolgáltatásokat, például szálláshelyet is ajánlanak.

A Wizz Air céget 2003-ban alapították magyar diszkont légitársaságként, első budapesti járata Londonba 2004-ben indult. Alapítása óta a cég 12 milliárd forint adót és járulékot fizetett a költségvetésbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.