Már átadták a munkaterületet

Több mint négyszázmillió forintból újítanak fel egy útszakaszt Veszprém megyében

Új burkolatot kap a Devecser-Pápa összekötő út 3,1 kilométeres szakasza mintegy bruttó 436 millió forintból.

2012.06.25 09:41MTI

A kivitelezést a KMES Konzorcium (KÖZGÉP Építő-, és Fémszerkezetgyártó Zrt., Magyar Aszfalt Kft., EuroAszfalt Kft., Swietelsky Magyarország Kft.) végzi. Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs munkatársa hozzátette: a Veszprém megyében elkezdődő munkálatok a Regionális Operatív Program európai uniós forrásából és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg. Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretében országosan várhatóan több, mint 1000 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el 2012-ben, 100 milliárd forint értékben: ebből a Közép-dunántúli régió több mint 17 milliárd forintot használhat fel - tette hozzá Pécsi Norbert. 

Hozzáfűzte: hétfőn átadták a munkaterületet a Devecsert Pápával összekötő mellékút 3,1 kilométeres szakaszának felújítására, amely Bakonypölöske és Pápakovácsi között halad Kup község belterületét is érintve. Közlése szerint az útszakaszt teljesen felújítják, egyes helyeken a kivitelező kiszélesíti a burkolatot, az átereszeket és árkokat kitisztítja, illetve kicseréli, egy több mint 30 méteres szakaszon új, kétsoros vezetőkorlátot helyeznek ki, az autóbuszmegállók helyén pedig úgynevezett burkolt padkát alakíttat ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A felújítási munkálatokat követően lehetőség nyílik a különböző korlátozó táblák bevonására, ezzel jelentősen csökken az utazási idő, az érintett települések elérése könnyebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá válik - mondta a kommunikációs munkatárs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.