A WTI a tavalyi októbert idézi

Olaj: a Brent ára 2010 decemberi szintre esett

Több mint két dollárral csökkent a nyersolaj hordónkénti ára csütörtökön kora este.

2012.06.21 19:52MTI

Ennek a hatására az északi-tengeri Brent olajfajta ára 2010 decembere óta legalacsonyabb szintre került, míg a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára a 2011 októberi szintre csúszott le.

Az árcsökkenésben szerepet játszott az a csütörtökön ismertetett adat, amely szerint a kínai ipari termelés nyolcadik egymást követő hónapban csökkent, miközben az Egyesült Államok közép-atlanti térségében tovább zsugorodott a feldolgozóipari aktivitás.

Röviddel 18.45 óra előtt a Brent 2,42 dollár csökkenéssel 90,27 dolláron állt. A WTI-t 79,21 dolláron jegyezték, 2,25 dollárt gyengült a szerdai záró értékhez képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.