Ben Bernanke eloszlatta a reményeket

A nyersolaj ára több mint egy dolláros veszteségen reggel

Több mint egy dollárral esett a nyersolaj jegyzett ára pénteken reggel, miután Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke csütörtökön eloszlatta azokat a reményeket, hogy a bank további intézkedésekkel élénkítené a gazdaságot.

2012.06.08 08:20MTI

A piaci hangulaton az sem változtatott, hogy a kínai központi bank kamatcsökkentést jelentett be péntektől, amivel ösztönözni kívánja az ország lassuló gazdaságát, amely a világ második legnagyobb olajfelhasználója.

Pénteken 8 óra körül a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,70 dollár csökkenéssel 83,12 dolláron állt.

Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta ára 1,32 dollár gyengüléssel 98,61 dolláron állt.

A Brent ára március elején idei csúcsra, 128 dollárra nőtt, de október óta a múlt héten először került 100 dollár alá.

Múlt héten pénteken a Brent 98,43 dolláron zárta a hetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.