Szabaddá teszik az átjárást

Ügyészséghez fordult a Jobbik a magyar termőföld védelmében

Úgy tudják, hogy Somogy megyében mintegy 14 ezer hektár termőföldet, zsebszerződésekkel megszerezve, külföldiek birtokolnak.

2012.06.01 00:10MTI

Több ügyben is az ügyészséghez fordult a Jobbik Magyarországért Mozgalom az elmúlt héten a magyar termőföld védelmében, a zsebszerződések révén külföldiek kezébe került birtokviszonyok felülvizsgálatát kérve - mondta Hegedűs Lorántné, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Kaposváron tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondása szerint úgy tudják, hogy Somogy megyében mintegy 14 ezer hektár termőföldet, zsebszerződésekkel megszerezve, külföldiek birtokolnak. Példaként a képviselő a Rinyaszentkirály és Csokonyavisonta közötti hétezer hektáros területet hozta fel, amelyet elmondása szerint is ily módon, azaz illegálisan szerzett meg az olasz Benetton-család.

Hegedűs Lorántné emlékeztetett arra, hogy nem először járnak Somogyban, áprilisban már egyszer tüntettek a rinyaszentkirályi "Benetton-birodalom" kerítéssel körbevett bejáratánál, majd ugyanott egy közutat lezáró kaput is elmozdítottak a helyéről.

"Mivel ezt a kaput azóta visszaállították, ezért most ismét odamegyünk, és újból szabaddá tesszük az átjárást" - mondta a párt országgyűlési képviselője, aki arról is beszámolt, hogy még aznap felkeresnek egy Mike környékén földbirtokhoz jutott másik olasz tulajdonost, akivel szeretné megértetni, hogy "a magyar föld a magyaroké, ők itt nem szerezhetnek földtulajdont".

Mivel a Jobbik ismeretei szerint az országban a teljes termőterület egy tizede, azaz akár egymillió hektár földterület is lehet illegálisan külföldi kézben, ezért Hegedűs Lórántné ezúton is azt kérte: akinek tudomása van gyanús szerződésekről, jelezze. Amennyiben megalapozott a bejelentés, az ügyészséghez fordulnak - tette hozzá. A Jobbik eddig több mint 20 ezer hektár, gyaníthatóan zsebszerződéssel külföldi tulajdonba került magyar termőföld ügyében fordult az ügyészséghez - közölte a párt országgyűlési képviselője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.