Tavaly már rekordot a döntöttek

Egyre csak nőnek a magánvagyonok Németországban

Tavaly rekordot a döntöttek Németországban a magánvagyonok a részvényárfolyamok lemorzsolódása ellenére.

2012.05.24 15:20MTI

A Bundesbank csütörtökön publikált adatai szerint a németek magánvagyona - készpénz, értékpapír, bankbetét, biztosítási konstrukció - 4,7 ezer milliárd eurót tett ki, ami 149 milliárd euróval haladja meg az egy évvel korábbit.
   
A magánvagyonok egyébként évtizedek óta folyamatosan nőnek Németországban, leszámítva néhány válságos periódust, mint legutóbb a világválságot kiváltó Lehman-csődöt.
   
Nem sokkal a 1990-ben bekövetkezett német újraegyesítés után a németek vagyona összesítve 1,7 ezer milliárd eurót tett ki, 2005-ben pedig már átlépte a 4 ezer milliárdos határt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.