Elérte a 31,6 gigatonnát

Rekordszinten a világ széndioxid-kibocsátása

Tavaly rekordot döntött a fosszilis tüzelőanyagokból származó, üvegházhatást okozó széndioxid-kibocsátás a világon.

2012.05.24 14:59MTI

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) csütörtökön kiadott adatai szerint a kibocsátás 3,2 százalékkal nőtt tavaly az egy évvel korábbihoz képest, és elérte a 31,6 gigatonnát.
   
A legnagyobb növekedést Kínában mutatta ki a párizsi székhelyű nemzetközi szervezet, 9,3 százalékot, miközben az Egyesült Államokban 1,7 százalékkal csökkent a kibocsátás annak köszönhetően, hogy a szénről földgázra állnak át az erőművek, és viszonylag enyhe volt a tél.
   
Az Európai Unióban 1,9 százalékkal esett vissza a kibocsátás, miután a gazdasági növekedés lassulása visszavetette az ipari termelést, az enyhe tél miatt pedig kevesebb fűtőanyagra volt szükség.
   
A széndioxid-kibocsátás 45 százaléka szénből, 35 százaléka kőolajból és 20 százaléka földgázból adódott tavaly.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.