Bajnai gyökeres fordulatot szeretne

Visszafogottságot vár Bajnaitól a Fidesz

Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője A Fidesz nagyobb visszafogottságot vár Bajnai Gordontól, aki "előbb gazdasági miniszterként, majd miniszterelnökként is oroszlánrészt vállalt Magyarország tönkretételében a Gyurcsány-korszakban".

2012.05.17 18:44MTI

Megjegyezte: ha a Gyurcsány-korszak elhibázott gazdaságpolitikájával, a politikai korrupció eltűrésével, sőt támogatásával, az ország végletes eladósításával nem vezették volna a csőd szélére az országot, "mi magyarok most nyugodtan nézhetnénk szembe Európa gazdasági válságával".
   
Selmeczi Gabriella arra reagált így, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök - aki 2009 áprilisa és 2010 májusa között vezette a szocialista kormányt, azt megelőzően pedig önkormányzati és gazdasági miniszter is volt - a Hungarian Business Leaders Forum által szervezett pénzügyi csúcstalálkozón csütörtökön Budapesten azt mondta: gyökeres fordulatra van szükség a foglalkoztatásban, a tőkevonzásban, és ezzel párhuzamosan helyre kell állítani a demokráciát biztosító független intézmények jogállását.
   
A korábbi kormányfő arról is beszélt, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nem a megoldás Magyarországnak, csak haladék, hogy a korábbi hibákat legyen idő kijavítani, a megoldás azonban a mindenkori kormány kezében van. Szerinte az EU/IMF-megállapodás döntően azért húzódik, mert a kormány a gazdaságpolitika folytatását szeretné elérni, minimális, taktikai engedményekkel. Bajnai Gordon viszont úgy látja, aligha születik megállapodás a jelenlegi gazdaságpolitika kudarcának, zsákutcás voltának beismerése és érdemi korrekciója nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.