Megerősödhetnek a hazai kis- és középvállalkozások

Becsey: a magyar gazdaságba integrált befektetőkre van szükség

Becsey Zsolt miniszterelnöki külgazdasági megbízott több külföldi kereskedelmi kamara keddi budapesti rendezvényén azt mondta: Magyarországnak olyan befektetőkre van szüksége, amelyek jól integrálódnak a magyar gazdaságba, és rajtuk keresztül megerősödhetnek a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) is; ez a folyamat már elindult.

2012.05.15 14:44MTI

A brit, a francia, a holland, a német, az olasz és a kanadai kereskedelmi kamara rendezvényén Becsey Zsolt közölte, Magyarország azon kevés európai uniós tagország közé tartozik, amely képes csökkenteni államháztartási hiányát az államadósság csökkentése mellett. Bár a munkának még nincs vége, sikerül stabilizálni a pénzügyi helyzetet - tette hozzá.
   
Elmondta: a magyar gazdaság stabilizálása áldozatokkal jár, és azt reméli, a különböző vállalkozásokra kivetett extra terhekkel sikerül további stabilizációt elérni.
   
Egy felvetésre, miszerint az elmúlt négy-öt évben mérséklődött a kanadai kkv-k Magyarországra vagy a régióba irányuló befektetéseinek száma a bürokratikus terhek miatt, Becsey Zsolt azt mondta: a kormány elindította programját a bürokrácia csökkentése érdekében, és bízik abban, hogy ez csökkenti a nehézségeket. De a kisebb cégeknek érdemes lenne a különböző kamarákhoz is csatlakozni a terhek mérséklése érdekében - fűzte hozzá.
   
A meglévő piacok mellett a magyar kormány kelet felé kíván nyitni, a befektetések terén pedig a szolgáltatószektorbeliek mellett a feldolgozóipariakat akarja Magyarországra vonzani - közölte Becsey Zsolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.