12,1 százalék

Szlovákia az ipari csúcstartó az Unióban

Az EU-tagországok közül Szlovákiában nőtt a legnagyobb mértékben, 12,1 százalékkal az ipari termelés márciusban az egy évvel korábbihoz képest - közölte az Eurostat adataira hivatkozva a SITA szlovák hírügynökség hétfőn.

2012.05.14 16:27MTI

Szlovákia éves szinten a legnagyobb, havi összevetésben pedig a második legmagasabb emelkedést érte el. Éves összehasonlításban Lettország 8,5 százalékkal a második, Litvánia 5,9 százalékkal a harmadik helyen áll az EU-ban az ipari termelést vizsgálva.

Ugyanebben az időszakban az EU tagországainak ipari termelése 1,9 százalékkal esett vissza. Az eurózóna tagországaiban átlagosan még nagyobb volt a visszaesés, elérte a 2,2 százalékot.

Magyarországon az előzetes adatok alapján 1,6 százalékkal csökkent az ipari termelés márciusban az előző év azonos hónapjához viszonyítva a KSH múlt heti közlése szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.