Módosult a város költségvetése

Hitelt vesz fel a váci önkormányzat

Módosította Vác költségvetését csütörtöki, rendkívüli ülésén a helyi képviselő- testület.

2012.05.11 12:21MTI

A településen folyó felújítások finanszírozhatóságáért, illetve a szükséges önrész biztosításáért meghozott döntések között bizonyos támogatások felfüggesztése és külső források bevonása is szerepel.
   
A pénzügyi egyensúly megteremtéséért csaknem 340 millió forinttal kevesebb lesz a működési kiadás, a felhalmozási célokra költhető összeg, és lefaragták az önkormányzat fejlesztési és felújítási kiadásait is. Az intézkedések között szerepel a sportszervezeteknek, kulturális egyesületeknek és alapítványoknak folyósított önkormányzati támogatás, valamint az egyéni választókerületek számára korábban biztosított pénzek kifizetésének felfüggesztése is - olvasható a vac.hu-n.
   
A képviselők döntése értelmében a takarékoskodás mellett külső források bevonására is szükség van, ezért mintegy 700 millió forint értékben kötvénykibocsátási és hitelfelvételi folyamat indul el. A képviselők megszavazták, hogy a város által birtokolt Tigáz-részvényeket a névérték minimum negyven százalékán értékesítik, és hozzájárultak a volt deákvári laktanya és a Karacs-kollégium eladásához szükséges értékbecsléshez is - írják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.