Egyre népszerűtlenebbek Montiék

Új autókra bezzeg van pénze az olasz kormánynak

Folyamatosan csökken az olaszok bizalma Mario Monti miniszterelnök és szakértői kormánya iránt friss közvélemény-kutatási adatok szerint, miközben a kabinetet csütörtökön újabb kritikák érték tízmillió eurós szolgálatiautó-beszerzések miatt.

2012.04.26 16:42MTI

A római La Repubblica napilapban csütörtökön közölt felmérés szerint a kormányfő támogatottsága márciusban négy százalékkal csökkent, s már csak 51 százalék. A 68 éves politikus novemberi megválasztásakor még 62 százalékos népszerűségnek örvendett.
   
Ennél is jelentősebb mértékben, egy hónap alatt öt százalékkal csökkent, így 45 százalékra esett vissza a római szakértői kormánnyal való elégedettség mértéke. A kabinet egyik legnépszerűtlenebb tagjává Elsa Fornero munkaügyi miniszter vált, aki sokat vitatott munkaerő-piaci reformtervével - többek között a felmondási korlátozás enyhítésével - vívta ki a lakosság ellenszenvét. 
   
Eközben a kormány csütörtökön szolgálatiautó-beszerzéseivel került ismét a politikai támadások középpontjába, miután a L'Espresso magazin kiderítette, hogy a kabinet 400 új gépkocsit tervez vásárolni, összesen mintegy tízmillió euró értékben. Az üggyel kapcsolatban az Értékek Olaszországa párt a parlamentben követelt magyarázatot a kormánytól. "Monti új adókkal fojtogatja az embereket, a kormány meg nagy autókat vásárol" - közölte a balközép párt.
   
A kormány nemrég az állami gépjárműflotta költségeinek leszorítására irányuló kampányt ígért. Olaszországban jelenleg több mint 64 ezer szolgálati autó rója az utakat, a flotta méretének csökkentésével a kabinet állítása szerint évi 300 millió eurót lehetne spórolni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.