Igazságtalan a pénzelosztás a mezőgazdaságban

Folytatódtak az útlezárások Szerbiában

Csütörtökön is folytatódtak az elsősorban vajdasági szerb gazdák által kezdett útlezárások, amelyekre a mezőgazdasági támogatásoknak a gazdák szerint igazságtalan elosztása adott okot.

2012.04.26 14:10MTI

Jan Husar, a megmozdulás egyik szervezője szerint nincs szó politikai tiltakozásról. "A gazdák az életükért, az igazságos államért küzdenek, egy olyan országért, amelyben az adók megfelelő helyre kerülnek. Ebben az esetben arról van szó, hogy a támogatásokat a gazdáknak kell kapniuk és nem a felvásárlóknak, a közvetítőknek és a nagybirtokok tulajdonosainak" - fogalmazott.
   
Slavica Djukic-Dejanovic parlamenti elnök, aki a május 6-i választásokig ügyvezető államfői feladatokat is ellát, ezzel szemben úgy vélekedett, hogy a politika a mezőgazdasági termelők közé is befurakodott, s az útelzárási akció új elem a választási harcban.
   
Szerbiában tavaly a mezőgazdaság adta a bruttó hazai termék 12,7 százalékát. A gazdák tiltakozása gyengítheti az újjáválasztásáért küzdő eddigi elnök Boris Tadic, s pártja, a kormánykoalíciót irányító Demokrata Párt támogatottságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.