Zöld építés

A Futureal csoport a válság alatt is irodaházat és lakásokat épít

A válság miatt minimálisra csökkent Budapesten az iroda- és lakásépítés, a Futureal csoport ennek ellenére egy 20 ezer négyzetméteres irodaházat épít.

2012.04.12 14:46MTI

Mégpedig a Váci út és a Dózsa György út sarkán, a józsefvárosi Corvin sétányt pedig 280 lakással folytatja - mondta Tatár Tibor, a Futureal Development Zrt. vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Beszámolt arról, hogy az egykori Volga szálló helyén épülő Sun Resort irodaház közel felét már kibérelte budapesti központjának a KPMG könyvvizsgáló, míg a Corvin sétányon épülő lakásokból 130 kelt el rajzasztalról.

A volt Volga szálló helyén tervezett fejlesztés kapcsán a vezérigazgató elmondta: a szállóépület elbontására kiírt tenderre - az első körben - 50-450 millió forintos ajánlatok érkeztek. A Futureal csak azokat az ajánlattevőket juttatta a második körbe, amelyeknek volt vasbeton épület bontási referenciájuk, de 10 emeletes panelházat Magyarországon még senki sem bontott. A második körben 100 és 200 millió forint közé estek az ajánlatok, a nyertes Csipke Design Kft. az alsó limithez közeli áron kapta a megbízást - mondta a vezérigazgató. Ehhez úgynevezett harapásos technológiát alkalmazott, egy gép "falatonként" szedte szét a beton paneleket, a benne lévő vasakkal együtt.

Mára csak a törmelék eltakarítása van hátra, ezzel másfél hónap alatt végeznek, majd azonnal kezdődik az építés. A 7 milliárd forintba kerülő irodaház 2014 második felében készül el.

A vezérigazgató Corvin sétány fejlesztésről elmondta, hogy az egyik új bérlője a Duma Színház lett. A Futureal kockázatot vállalt a 250 fős színház kialakításával, hiszen a bérlet megszűntével a hely csak színháznak lesz alkalmas, nem úgy, mint például egy üzlethelyiség. A kockázat azonban megérte, mivel a színház vonzotta a sétányt határoló lakóházak földszintjeire az éttermeket - mondta el Tatár Tibor.

A Futureal megbízta az ACNielsen Piackutató Kft.-t, hogy vizsgálja meg a Corvin Pláza látogatottságát. Az eredményt ismertetve Pádár Kata ügyfélkapcsolati menedzser elmondta, hogy a látogatók éppen kétharmada nő. A megkérdezettek 38 százaléka találkozóhelyként használja a plázát, 32 százalékuk vásárolni, míg 27 százalékuk nézelődni megy oda.

Az üzletek közül a CBA a leglátogatottabb 38 százalékkal, ezt követi a C&A 15, majd az Alexandra könyváruház következik 13 százalékkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.