Április második felére elkészül

Már alakul a konvergenciaprogram

A tárca közölte: a kormány április 15. és 30. között nyújtja be az aktualizált konvergenciaprogramot az Európai Bizottságnak, amely a Nemzetgazdasági Minisztérium holnapján lesz nyilvános.

2012.04.10 14:50MTI

Március közepén a tárca azt is közölte, hogy a költségvetés-politikai irányelvek és a konvergenciaprogram kapcsán március második felében és áprilisban több ízben tárgyalja a következő év, évek költségvetését, a hiánycél tartásához szükséges intézkedéseket a kormány. Ezek az április folyamán elfogadandó konvergenciaprogramban válnak nyilvánossá.
   
A Széll Kálmán Terv alapján összeállított konvergenciaprogram eredetileg 3 százalékos növekedéssel számolt 2012-re és 3,2 százalékkal jövőre. A kormány azonban az idei költségvetés benyújtásakor már csak 0,5 százalékos bővüléssel számolt 2012-re. Az idén az államháztartási hiányt a GDP 2,5 százalékára, jövőre 2,2 százalékra tervezte a kormány a konvergenciaprogramban.
   
Az NGM korábban többször is leszögezte, hogy az idei hiánycélt a kormány minden körülmények között biztosítani kívánja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.