Legelőre!

Újabb földbérletpályázatokat ekéz az MSZP

MSZP-s politikusok kedden sajtótájékoztatón újabb, általuk aggályosnak tartott földbérlet-pályázati eredményekre hivatkozva bírálták az állami földek haszonbérbe adásának gyakorlatát.

2012.04.10 13:59MTI

Gőgös Zoltán korábbi agrárállamtitkár példaként elmondta: egy több mint ezerötszáz juhot és kecskét tartó bakonyjákói kft. kilenc, általa korábban használt földterületet pályázott meg a közelmúltban, de csak egy olyan harminchektáros legelőt nyert meg, amire más nem adott be pályázatot. A szocialista politikus szerint ez ahhoz vezethet, hogy az állatok a vágóhídra kerülnek, csak azért, mert más nézte ki magának az említett földeket.
   
Kitért arra is, hogy a kilenc család megélhetését biztosító vállalkozás 50 millió forintos fejlesztést hajtott végre az elmúlt években, és rendkívül cinikus most azt mondani nekik: számolniuk kellett volna azzal, hogy lejár a földbérletük.
   
A szintén MSZP-s Harangozó Gábor azt mondta: jövő szerdára ismét összehívta a mezőgazdasági bizottság - általa vezetett - ellenőrző albizottságának ülését, ahol Fejér, Nógrád és Veszprém megyei földpályázati eredményeket vizsgálnának meg. Ezt úgy indokolta: mivel az értékelési szempontok továbbra sem nyilvánosak, utána kell járni, hogy a földeket "rátermettség alapján" vagy bizonyos érdekcsoportok közbenjárására ítélték oda a nyerteseknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.