Összehangolt ellenőrzéseket végeznek

Borsodban razziázik a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága közölte: a húsvéthoz közeledve több hatóság is összehangolt ellenőrzéseket végez Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az adóhatóság revizorai mellett gyakran vámosokkal is találkozhatnak a kereskedelemmel, vendéglátással valamint a turizmussal foglalkozó vállalkozások.

2012.04.05 12:45MTI

A közlemény szerint a vizsgálatok célja a megnövekedett forgalmat lebonyolító területeken a legális gazdasági tevékenység erősítése.
   
Ellenőrzésre elsősorban a forgalmas kereskedelmi egységek, vásárok és piacok, plázák, bevásárló központok, ajándék- és játékboltok, valamint a szezonális termékeket értékesítők, illetve a különféle szolgáltatásokra szakosodott vállalkozások számíthatnak, akár a hétvégén és akár az esti órákban is.
   
Az adóhatóság emberei főleg a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét vizsgálják, de számíthatnak a revizorokra a játékgépeket és pénznyerő automatákat üzemeltetők is.
   
Az elmúlt években a bevétel eltitkolása, a be nem jelentett foglalkoztatás, valamint az igazolatlan eredetű áruk forgalmazása csökkenő tendenciát mutatott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.