Nagy a nyomás

Ha nincs IMF, lesz rendkívüli adó?

Hernádi szerint az IMF-megállapodás nélkül megnő a rendkívüli adók meghosszabbításának kockázata.

2012.03.29 19:55MTI

A Mol elnök-vezérigazgatója szerint, ha Magyarország nem tudna megállapodni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), az megnövelné annak kockázatát, hogy a kormány meghosszabbítja a rendkívüli ágazati adók időtartamát.

Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója a Bloombergnek adott nyilatkozatában mondta ezt, amelyet csütörtökön közölt az amerikai hírügynökség.

Az üzleti környezet "nagyon nagy" nyomást gyakorol Orbán Viktor miniszterelnökre annak érdekében, hogy a romló gazdasági helyzetben aláírja az IMF-fel való megállapodást - mondta Hernádi Zsolt a Bloombergnek Budapesten.

"Amennyiben nincs megállapodás az IMF-fel, az a válságadó időbeni kiterjesztésével vagy a kisvállalatokra kivetendő új adók bevezetésével járna az állami költségvetés egyensúlyba tartásának érdekében" - idézte Hernádi Zsoltot a Bloomberg.

"Az üzleti és a makrogazdasági környezet részéről nagyon nagy a nyomás egy IMF-megállapodás feltételeinek elfogadása és aláírása érdekében" - nyilatkozott a Mol első embere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.