Észak-Amerikát is lekörözték

Egyre több a szupergazdag ember Ázsiában

Idén először Észak-Amerikát is lekörözte Ázsia a 100 millió dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkezők számát illetően, s a jövőben is a trend folytatódására lehet számítani.

2012.03.29 11:48MTI

A globális vagyon koncentrációja az ázsiai-csendes óceáni térség felé mozog - tükrözi a világgazdasági trendeket és a súlypontok eltolódását a Knight Frank nemzetközi ingatlanpiaci tanácsadó cég és a Citi Private Bank vagyonosokat vizsgáló új tanulmánya.      

Tavaly év végén a 18 ezret is elérte a legalább 100 millió dollár rendelkezésre álló pénzügyi eszközt magukénak tudhatók száma Ázsiában, lekörözve a 17 ezer és 14 ezer szupergazdagot felmutató Észak-Amerikát és Európát. A tanulmány szerint a jelenleg trend 2016-ra csak felerősödik: az ázsiai-csendes óceáni térségben 26 ezerrre, Észak-Amerikában 21 ezerre, Európában pedig 15 ezerre nő majd a szupergazdagok száma.    

Az ázsiai vagyonosok igen pozitívan nyilatkoztak a jövőt illetően, 43 százalékuk "optimisitának" vagy "nagyon optimistának" látja vagyoni helyzetének alakulását a következő években, ez az arány Észak-Amerikában 25, Európában 29 százalék.    

A tanulmány többek közt arra is rákérdezett, a 25 millió dollárnál magasabb befektethető eszközökkel rendelkezők mely városokat tartják legfontosabbnak most és a jövőben. A jelenleg vezető öt város London, New York és Hong Kong, Párizs és Szingapúr, 10 éves távlatban London, New York, Peking, Sanghaj és Szingapúr szerepel a legvagyonosabbak listáján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.