Ellehetetlenítették a céget

Felszámolás alatt az Esztergomi Fürdő

A Komárom-Esztergom megyei Bíróság elrendelte az Esztergomi Fürdő (SPA) Szolgáltató Zrt. felszámolását. A cég működtette korábban a városi Aquasziget élményfürdőt, amely 2011. szeptember 1-je óta zárva tart. A társaság ellen végrehajtást indított az adóhatóság.

2012.03.24 17:35gazdasag.hu

Az önkormányzat tulajdonában lévő Esztergomi Fürdő (SPA) Szolgáltató Zrt. az elmúlt években egyre komolyabb kintlévőségeket halmozott fel, ellene adóhatósági és bírósági végrehajtás folyik. Közüzemi számlaelmaradása 70 millió forintra rúg, emiatt a Dalkia Energia Zrt. felfüggesztette az élményfürdő melegvíz- és hőszolgáltatását. Az új üzemeltető, az Investor’ 2005 Kft. szerint ezzel ellehetetlenítették a céget, s szeptember 1-jén a fürdő bezárására kényszerült. Jelenleg alternatív megoldásokat keres, hogy a létesítményt újra meg tudják nyitni.

A Dalkia Energia Zrt. 2006-ban kötött 15 évre szóló energiaszolgáltatási szerződést a komplexumot üzemeltető Esztergomi Fürdő Zrt.-vel. Tavaly júniusban a város új cégnek adta át a fürdő üzemeltetésének jogát. A Dalkia viszont az üzemeltető váltásról előzetesen nem kapott tájékoztatást, így a korábbi társasággal áll szerződéses kapcsolatban. Mivel nem látta esélyét, hogy a jövőben a kintlévőségei csökkennének, a szolgáltatás felfüggesztése mellett döntött – írta korábban a termálfürdő.hu.

Az Esztergomi Fürdő Zrt. ellen a bíróság tegnap megindította a felszámolási eljárást,a "Juris-Invest" Tanácsadó, Befektető és Szolgáltató Kft.-t jelölték ki. A cég 2009 óta jelentős veszteségeket halmozott fel, miközben árbevétele folyamatosan apadt. 2009-ben 634 millió forint árbevétel mellett 113 millió veszteséget termelt. Egy évvel később árbevétele már csak 463 millió forint volt, negatív eredménye pedig meghaladta a 140 millió forintot. Kötelezettségállománya 2010-ben tetemes méretűre nőtt, 406 millió forintot tett ki. Az Aquasziget 3,6 milliárdos beruházással valósult meg, 2005-ben nyitotta meg kapuit. A fürdő létjogosultságát és a beruházás megtérülését már akkor sokan megkérdőjelezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.