Mit sem ér...

Újabb kör a körbetartozások felszámolásáért

A Jobbik szolidaritást vállal a Lidl előtt tüntető vállalkozókkal.

2011.11.19 15:07MTI

A Jobbik szolidaritást vállal a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) által képviselt vállalkozókkal, akik a Lidl szigetszentmiklósi logisztikai központja előtt tüntetnek elmaradt fizetésük érdekében - közölte Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője szombaton, a cég épülő Bécsi úti áruházánál tartott sajtótájékoztatón.

Az eseményen Dézsi Lajos, a VÉSZ alelnöke azt mondta: a szövetség által képviselt vállalkozók építették fel a Lidl még nyitás előtt álló III. kerületi áruházát, a generálkivitelező azonban csődöt jelentett és nem fizette ki az alvállalkozókat, holott a pénz egy részét már megkapta a Lidl-től.

Dézsi Lajos hangsúlyozta: azt szeretnék elérni, hogy a Lidl a még fennmaradó összeget közvetlenül a vállalkozóknak fizesse ki.

Z. Kárpát Dániel hozzátette: a Jobbik szerint az ilyen esetekre is megoldást jelentene egy állami építésügyi hatóság felállítása, amely adott esetben fel is függeszthetné az építkezéseket, ha a fővállalkozó tartozik az alvállalkozóknak. Az ellenzéki politikus szerint a magyar építőiparra jellemző körbetartozás nagy részét meg lehetne szüntetni ezzel az eszközzel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.