Lehet a nemzeti érdeket képviselni

Visszajön a Vízművek - örül az LMP

Az LMP fővárosi frakciója üdvözli a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról szóló előzetes megegyezést, álláspontjuk szerint ez jó példa arra, hogy "jogszerűen, a törvények tisztelete mellett is lehet a nemzeti érdeket képviselni".

2012.03.21 14:20MTI

Az ellenzéki párt szerdai közleménye szerint fontosnak tartják, hogy a közszolgáltató vállalatok, különösen az alapvető vízellátásért felelős cégek közösségi, azaz állami, vagy önkormányzati tulajdonban és irányítás alatt álljanak.

Az LMP jelezte, hogy üdvözli az előzetes megállapodást a Fővárosi Vízművek ügyében, amellyel újra fővárosi irányítás alá kerülhet Budapest vízellátása. A párt fővárosi képviselőcsoportja ugyanakkor megjegyezte: a menedzsmentjogok visszakerülése komoly felelősséget ró a fővárosi vezetésre. Továbbra is magas színvonalon kell működtetnie a céget, és biztosítani kell a megfelelő átláthatóságot - írta az LMP, hozzátéve, garanciát szeretnének arra, hogy a cég nem lesz "a politikai zsákmányszerzés, a klientúra-építés martaléka".

A megegyezés példa arra is, hogy nem szükséges "szabadságharcot folytatni európai partnereinkkel, sőt azzal a kormány csak árt a hazai gazdaságnak" - fűzték hozzá.

Az LMP bízik abban, hogy a visszavásárlás összege nem növeli a főváros adósságát, és nem terheli meg jobban a Fővárosi Vízművek pénzügyi helyzetét, mint a külföldi tulajdonosoknak korábban kifizetett menedzsmentdíj. Tarlós István főpolgármester előző nap az InfoRádió Aréna című műsorában számolt be arról, hogy az önkormányzat visszavásárolhatja a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagját. Mint mondta, a két külföldi befektetővel 15,1 milliárd forintos árról egyeztek meg előzetesen, a végső döntést hétfőn, a Fővárosi Közgyűlés hozza meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.