A parlament jóváhagyta az újabb hitelmegállapodást

Mehet a csomag: megegyeztek a görögök az EU-val és az IMF-fel

A görög törvényhozás szerdára virradóra jóváhagyta az újabb hitelmegállapodást az EU-val és az IMF-fel, amely további csaknem 130 milliárd eurós támogatási csomagot biztosít a válság sújtotta országnak.

2012.03.21 08:06MTI

A 300 tagú parlamentben 213 képviselő szavazott igennel, 79 az egyezség ellen voksoltak, nyolcan pedig nem vettek részt a szavazáson.
   
A törvényhozásban kényelmes többséggel rendelkező görög kormány még március 14-én hagyta jóvá az új hitelmegállapodást, amelyből a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 28 milliárd dollárral részesedik. A IMF múlt hét közepén bólintott rá a segélyhitelre, s bejelentette, hogy az összegből, amelyből 2014-ig fogják támogatni a görög gazdaság finanszírozhatóságát, 1,65 milliárd eurót haladéktalanul átutalnak Athén számára.
   
Az IMF igazgatótanácsának jóváhagyása több hónapos, Görögországgal kapcsolatos bizonytalanságnak vetett véget. Athén egy sor fájdalmas gazdasági korrekció, valamint adósságcsere révén biztosította az IMF-EU csomaghozzáférését. Az adósságcsere következtében a magán kötvénytulajdonosok 74 százalékos veszteséget szenvedtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.