Nyerő a megtakarítás

Márciusig lehet pályázni az energiatudatos vállalkozási díjakra

Márciusig lehet pályázni az energiatudatos vállalat, illetve az energiahatékony vállalat címre.

2012.02.19 08:51MTI

A vállalkozások energiahatékonyságában rejlő lehetőség a teljes magyarországi energiamegtakarítás egyharmada - közölte a Virtuális Erőmű Program (VEP) Iroda.

A VEP-et 2011 márciusában az Ipari Energiafogyasztók Érdekképviselete Egyesülés - IPENERG, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem indította azzal a céllal, hogy 2020-ig 200 megawatt erőművi termelésnek megfelelő energiamegtakarítást érjenek el a programhoz csatlakozók.

A Virtuális Erőmű Program célja összegyűjteni, rendszerezni, számszerűsíteni és közzétenni a vállalkozások eredményeit az energiahatékonyság terén. Az adatok olyan tudásbázist jelentenek, amelyből a vállalkozások ötleteket kaphatnak az energia felhasználás ésszerűsítéséhez.

Az energiahatékonysági kiválósági pályázathoz elsőként kis- és középvállalkozások csatlakoztak. A VEP által összeállított szakmai kérdőíven "végigmenve" szembesültek azzal, hogy milyen széleskörű, beruházást nem igénylő lehetőségek állnak rendelkezésükre a vállalkozásuk energiahatékonyságának növelésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.