Történelmi pillanat

Káosztól rettegnek a görögök

Lukasz Papademosz görög miniszterelnök pénteken közölte, hogy Görögország a "történelmi felelősség pillanatát" éli át, s "ellenőrizhetetlen káosz" alakulna ki, ha nem találnának megoldást az ország adósságválságának kezelésére.

2012.02.10 19:57MTI

A miniszterelnök szerint nincs helyük a kormányban azoknak, akik a takarékossági intézkedések ellen szavaznak a parlamentben.

Erre a szavazásra a tervek szerint a hét végén kerül sor. Eddig öt kormánytag, - hárman a jobboldali nacionalista LAOS-párt, ketten pedig a szocialisták soraiból - jelentették be távozásukat a kormányból, így tiltakozva az újabb megszorítások ellen, amelyek fejében Görögország 130 milliárd eurós új nemzetközi hitelcsomagban részesülne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.