Megkezdődtek a kifizetések

NEFMI: csökken a kórházak adósságállománya

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának közleménye szerint azokkal a híresztelésekkel ellentétben, amelyek szerint akár 70 milliárd forint is lehet a hazai kórházak lejárt adósságállománya, folyamatosan csökken a kórházak adóssága, a kifizetések megkezdődtek.

2012.02.07 14:25ma.hu

„2011. III. negyedévében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának összesített adatai szerint a kórházak lejárt szállítói tartozása 43,3 milliárd forint volt. 2011. december végén - több, az egészségügyi humánerőforrás helyzet javítását célzó pénzösszeg mellett - a kasszasöprés révén 21 milliárd 70 millió, majd az E-alap egyenlegjavulásából 27 milliárd forint került az egészségügybe a többi között azzal a céllal, hogy az intézmények kifizessék lejárt szállítói tartozásaikat, így az adósságállomány számottevően csökkent” – olvasható a NEFMI közleményében.

Hozzáteszik: „2012. januárban az államtitkárság egyeztetéseket kezdeményezett a beszállítókkal a tartozások rendezésének módjáról, mikéntjéről. A tartozások kifizetése pedig az említett összegekből megkezdődött”.
 
„A kórházak IV. negyedévi adósságállományának felmérése jelenleg folyamatban van, pontos adatok két héten belül várhatók” – zárul a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.