"Hiteltelen a szocialisták aggodalma"

A kormány garantálja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését

A Fidesz szóvivője hiteltelennek tartja a szocialisták aggodalmát a nyugdíjasokért. Selmeczi Gabriella közleményében hangsúlyozta, a kormány garantálja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését.

2012.01.31 14:50MTI

A szóvivő Korózs Lajosnak, az MSZP elnökségi tagjának keddi sajtótájékoztatójára reagált, ahol a politikus arról beszélt: pártja szerint az idősebbeket és a kis jövedelemből élőket sújtják a kormány intézkedései, a többi közt az, hogy a korhatár alatti nyugdíjak eltörlésével megszűnik az érintettek utazási kedvezménye is.
   
Selmeczi Gabriella szerint ugyanakkor a szocialisták aggodalma hiteltelen, "hiszen kormányzásuk alatt folyamatosan csökkentették a nyugdíjak reálértékét, a nyugdíjkorhatárt 62-ről 65 évre emelték, a rezsiköltségek állandó emelése pedig már-már elviselhetetlen terheket rótt az idősebbekre".
   
A jelenlegi kabinet garantálja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, és az alaptörvényben foglaltaknak megfelelően elősegíti az időskori megélhetés biztosítását - közölte a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.