"Számíthatnak az MSZP-re"

Mesterházy a nyugdíjasok védőszentje?

Mesterházy Attila közlése szerint a mostani kormány sokszor szembeállítja egymással a nemzedékeket, az MSZP viszont mindig fontosnak tartotta az idősekről való gondoskodást. A szocialisták elnök-frakcióvezetője kedden, a Tisztelet Társasága születésnapi tisztújító kongresszusán beszélt erről Budapesten.

2012.01.31 10:19MTI

Az ellenzéki pártvezető a nyugdíjas érdekvédő szervezet rendezvényén azt mondta, hogy az Európai Unióban 2012. az aktív időskor, a nemzedékek közötti szolidaritás éve, és minden politikusnak kötelessége gondoskodni arról, hogy a nyugdíjasok és a szépkorúak békében, nyugodt körülmények között, de aktívan élhessenek. Szerinte azonban a mostani kormány nemhogy nemzedékek közötti szolidaritást sugározna, hanem inkább sok esetben szembeállítja a nemzedékeket egymással.

Az MSZP az elmúlt 20 évben mindig fontosnak tartotta az idősekkel való együttműködést, a róluk való gondoskodást, és a nyugdíjasok a továbbiakban is mindig számíthatnak az MSZP-re - hangsúlyozta Mesterházy Attila.

Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága ügyvezetője a Duna Palotában megrendezett eseményen arról beszélt, hogy nyolc évvel ezelőtt alakították meg a szervezetet, amelynek ma 142 ezer egyéni tagja van és 820 nyugdíjas klub csatlakozott hozzá. Közlése szerint valamennyi parlamenti pártot meghívták az eseményre, de a Fidesz, a KDNP és Jobbik nem jelzett vissza, az LMP nevében pedig Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes azt válaszolta, hogy jó munkát kíván, de nem tud részt venni a rendezvényen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.