Az átlagjövedelem duplájával tartoznak fejenként

Eladósodik Szerbia lakossága

Szerbiában a múlt év végén 818 eurónyira nőtt a lakosság egy főre jutó banki adóssága, ami meghaladja a havi átlagjövedelem kétszeresét.

2012.01.17 17:20MTI

Veroljub Dugalic, a Szerb Bankszövetség főtitkára keddi sajtótájékoztatóján elmondta, Macedóniában és Bosznia-Hercegovinában kevesebb az egy főre jutó adósságállomány, Románia, Bulgária, Montenegró, Horvátország és Szlovénia viszont a 7,1 milliós Szerbia "előtt jár" az egy főre jutó eladósodásban.
   
A lakosság és a gazdasági szervezetek adóssága az elmúlt esztendőben 9,6 százalékkal növekedett és elérte az 1.898,39 milliárd dinárt. Csupán decemberben 2,4 százalék volt a növekedés az előző hónaphoz képest. A legnagyobb mértékben a készpénzhitelek összege növekedett, ezt követte a lakáscélú és a mezőgazdasági célú hitelfelvétel bővülése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.