Leálltak a kompok, akadozott a tömegközlekedés

Sztrájk bénította meg Athént

Sztrájk bénította meg kedden Athént: a tömegközlekedés csak részlegesen működött, a kompok leálltak.

2012.01.17 15:32MTI

A magánszektorban dolgozók 24 órásra tervezett munkabeszüntetéséhez állami cégek dolgozói is csatlakoztak, ezért nem közlekedtek a buszok és a városi vasutak Athén körzetében sem, és a bankok is zárva tartottak.
   
A sztrájkolók az elbocsátások és a kormány további megszorításai ellen tiltakoznak.
   
A munkabeszüntetésre röviddel azelőtt kerül sor, hogy az Európai Bizottság, az IMF és az Európai Központi Bank által alkotott "trojka" szakértői Athénba érkeznek, hogy ellenőrizzék, teljesítette-e Görögország a mentőprogramban vállalt kötelezettségeit. és megtárgyalják egy esetleges új, 130 milliárd eurós hitelmegállapodás részleteit.
   
Ugyanakkor Athén várhatóan szerdán újítja fel a tárgyalásokat a magánhitelezőkkel az államadósság önkéntes, részleges leírásáról. Pénteken átmenetileg leálltak a tárgyalások Athénban, hogy mindkét fél "átgondolhassa" a helyzetet. A hétvégén Evangelosz Venizelosz, Görögország pénzügyminisztere azt mondta: reményei szerint szerdán folytatódhatnak a megbeszélések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.