Jön az Eszközkezelő

Januártól retteghet a bajba jutott lakáshiteles

Január 15. után kaphatnak az első ügyfelek értesítést a bankjuktól arról, hogy ingatlanukat kényszerértékesítésre jelölték ki, s jogosultak lehetnek a Nemzeti Eszközkezelő (NET) programjára - ismertette Csillag Tamás, a NET vezérigazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

2011.12.09 11:38MTI

Az ügyfeleknek ezt követően 30 napjuk lesz a szükséges igazolások beszerzésére és a szándéknyilatkozat aláírására arról, hogy ingatlanukat értékesíteni kívánják. Az ügymenet a szándéknyilatkozat aláírásától számítva két hónap lehet - tette hozzá.

Hegmanné Nemes Sára, a NFM vagyonpolitikáért felelős államtitkára elmondta: a NET program keretében indulásként ötezer ingatlan megvásárlásával számolnak. A kormány azonban folyamatosan figyelemmel kíséri a programot, félév múlva áttekinti a tapasztalatokat, s a forrás, a program időtartama és az érintettek is változhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.