Se tőke, se koncepció nincs mögötte?

Az MSZP szerint a Nemzeti Eszközkezelő nem old meg semmit

Az MSZP szerint a kormány által létrehozott Nemzeti Eszközkezelő jelen formájában nem segít a bajba jutott devizahiteleseken, mert sem elegendő tőke, sem hatékony koncepció nincs mögötte.

2011.12.06 11:19MTI

Az eszközkezelő működésére jövő évben fordítható hárommilliárd forintból a jelenlegi lakásviszonyok között mintegy 1500, de legfeljebb 2000 család lakhatása oldható meg - írta közleményben Simon Gábor.
   
A fogyasztóvédelmi bizottság szocialista elnöke szerint ennek az összegnek "még a Fidesz dilettáns gazdaságpolitikája miatt előállt válsághelyzetben is" legalább a tízszeresére lenne szükség, az eszközkezelő tőkeállományát azonnal és radikálisan fel kell tölteni, az érintettek körét pedig szélesíteni kell.
   
A parlament hétfőn fogadta el azt a szabályozást, amelynek értelmében az eszközkezelő januártól megvásárolhatja a bajba jutott kétgyermekes, rászoruló devizahiteles családok jelzálogjoggal terhelt lakóingatlanát, biztosítva, hogy bérleti díj ellenében továbbra is ott lakhassanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.