Egyelőre nem született döntés

Szócska még nem tudja, mi lesz a Bács-Kiskun megyei kórházakkal

Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára közölte: jövő év március végéig megszületnek a döntések arról, hogy Bács-Kiskun megye öt kórháza milyen feladatmegosztásban működik tovább.

2011.11.25 19:04MTI

Az első egyeztetési körön a megye intézményei túl vannak, és március végéig kell arról dönteni, hogy milyen lesz a munkamegosztás, és hogyan jutnak a betegek a legmegfelelőbb ellátáshoz - mondta az államtitkár.
   
Szócska Miklós hangsúlyozta: még zajlanak a szakmai egyeztetések, a minisztérium "adattárházában" látják a teljesítményeket, és vannak modelljeik arról, hogyan lehet az egészségügyi intézmények közötti együttműködést a legjobban összehangolni.
   
Hangsúlyozta: a városi tulajdonban lévő kórházaknak ugyanaz lesz a sorsuk, mint ami a megyei és a fővárosi fekvőbeteg-intézmények esetében történik.
   
Az átadás-átvételi folyamat zajlik már, a megyei egészségügyi intézmények és a fővárosi fekvőbeteg-intézmények úgy kerülnek az államhoz, hogy mint jogutód fenntartó átveszi őket adósságállománnyal, fejlesztési programmal együtt - fűzte hozzá az államtitkár.
   
Bács-Kiskun megye öt kórháza közül a megyei önkormányzat tulajdonában lévő január elsejével kerül állami kézbe, a kiskunhalasi, a bajai, a kalocsai és a kiskunfélegyházi intézmény pedig a jövő év folyamán.
   
Szócska Miklós az egészségügy jövő évi helyzetét egy egyenlethez hasonlította. A 2011-es költségvetési pozíciók mínusz a Széll Kálmán Terv adósságszolgálati kötelezettsége, amely a gyógyszerkasszát terheli, de amit úgy oldottak meg, hogy az árak nem emelkedtek, sőt csökkentek, és ehhez hozzá kell számítani a népegészségügyi termékadó 15 milliárd forintos többletbevételét és azt a 300 milliárdnyi fejlesztési forrást, amely a következő 12 hónapban kerül az egészségügybe - mondta Szócska Miklós.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.