Szélsőjobbos halottas kocsi

A Jobbik útjára indította a "vidék koporsóját"

Az új önkormányzati törvény és az abban foglalt "falurombolás" elleni tiltakozásul a Jobbik országgyűlési képviselői szerdán útjára indították a Parlament elől a "vidék koporsóját" szállító halottas kocsit. Az autóval a törvényjavaslat várhatóan december 19-i végszavazásáig az ország összes megyéjébe ellátogatnak.

2011.11.23 11:45MTI

Sneider Tamás elmondta: azokon a kistelepüléseken, ahol a javaslat szerint megszűnnének az önkormányzati hivatalok és az oktatási, egészségügyi intézmények, egy gyászjelentés is kitesznek a faliújságra és a településvezetők az önkormányzati hivatal fényképét elhelyezhetik a koporsóba, amely a végszavazásra visszaérkezik az Országházhoz.

A Jobbik a zárószavazáson egyébként névszerinti szavazást fog kérni és tiltakozó polgármesterekkel demonstrációt is szerveznek.

Hegedűs Lórántné hozzátette: a Jobbik 150 módosító indítvány nyújtott be a törvényhez, amelyek közül az egyik a javaslat címét is megváltoztatná "a helyi alkormányzatok létrehozásáról és a vidék felszámolásáról szóló törvényjavaslatra". Apáti István hangsúlyozta: akcióikat addig tartják fenn, amíg a kormány vagy visszavonja a javaslatát, vagy elfogadja a jobbikos módosítókat "különben nem teszik zsebre, amit ezért kapni fognak".

Az ellenzéki politikus szerint a kormány a kisebb településeken veri el a port, őket teszi felelőssé az önkormányzati rendszer eladósodásáért, holott ez 95 százalékban a nagyobb városok felelőssége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.