Egyelőre megúsztuk a leminősítést

Titkos alkut kötöttek Orbánék?

Z. Kárpát Dániel közölte: a Jobbik azt akarja megtudni, hogy a kormány valóban kötött-e titkos alkut annak érdekében, hogy az ország "megússza" a leminősítést.

2011.11.14 15:39MTI

Az ellenzéki politikus azt mondta, szeretnék megtudni, igazak-e azok a múlt heti sajtóhírek, amelyek szerint a megegyezés ellentételezéseként a kormány vállalta, hogy nem dolgoz ki újabb javaslatokat a végtörlesztésről, hanem megvárja, amíg a bankszövetség elkészíti a sajátját.

Egyúttal arra is kíváncsiak, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországon tartózkodó delegációja kivel és miről tárgyal - tette hozzá.
   
Szerinte Magyarország az államadósság erőltetett ütemű törlesztése mellett képtelen az IMF és az EU felé fennálló kötelezettségeit teljesíteni.

A probléma megoldásának érdekében Z. Kárpát Dániel azt javasolta, hogy a kormány az államadósság újratárgyalása mellett kezdjen egyeztetéseket az IMF-fel és az EU-val, amelyek során átütemezhetik az általuk folyósított hiteleket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.